Reactualizat la:

Trei clujeni au excelat la Barmaniada 2011!

Trei clujeni au excelat la Barmaniada 2011! © foto: barmaniada.ro
 Trei clujeni au impresionat la Barmaniada 2011: Dan Ursan (locul al III-lea la speed service), pentru cel mai bun cocktail de bere, Lucian Dobra, pentru cea mai bună servire, Călin Ioancin, pentru cele mai bune cunoştinţe în domeniu. 

Rectifica

Etapa de bere a competiţiei Barmaniada 2011, care a debutat la sfârşitul lunii iulie, a avut loc marţi seară, în Tonka Soul Cafe din Bucureşti. Cei opt barmani concurenţi de marţi seară au fost supuşi, în cadrul acestei etape, unui număr de trei probe: preparararea şi servirea corectă a unei comenzi – două beri la draft, două beri la sticlă şi un cocktail reţetă proprie pe bază de bere – într-un interval de şapte minute, un set de cinci întrebări despre bere la care trebuia să răspundă într-un interval de trei minute şi speed opening – să deschidă şase sticle de bere într-un timp cât mai scurt.

Întrebările au trecut prin istoria berii (Unde s-a descoperit prima oară berea? Răspuns: Mesopotamia şi China, Cine a avut o importantă contribuţie la îmbunătăţirea drojdiei folosite pentru fabricarea berii? R: Louis Pasteur), producţia berii (De ce ingrediente avem nevoie pentru a produce bere acasă? Răspuns: apă, grâne încolţite, malţ, drojdie, hamei), evenimente importante (Care este cel mai mare festival al berii din lume? Răspuns: Oktoberfest, în regiunea Bavaria din Germania), aspecte ale servirii berii (La ce temperatură trebuie ţinute butoaiele de bere într-un pub? Răspuns: 2 – 3 grade Celsius, Care este temperatura optimă de servire a berii? Răspuns: 4 grade Celsius).

Au mai fost şi întrebări amuzante precum: În ce ţară berea este considerată suc? Răspuns: Rusia şi Din ce ingredient principal se face berea în China? Răspuns: Orez.

Printre cele mai creative cocktailuri pe bază de bere pregătite de concurenţi au fost reţete cu ciuperci şi pătrunjel flambate în rom, alături de bere (băutura astfel pregătită, de Călin Ioanciu, a fost servită într-o halbă învelită în ziar), bitter de ierburi, lichior de pepene galben, lămâi verzi şi bere (prezentată de Andrei Tudosie) şi lămâi verzi, zahăr, busuioc, suc de mere, votcă cu aroma de mere şi bere, (prezentată de Dan Ursan, câştigătorul premiului pentru cel mai bun cocktail).

Ca şi la etapa precedentă a Barmaniadei 2011, cea de speed service, ce a presupus prepararea de cocktailuri într-un timp cât mai scurt, concurenţii clujeni au fost la înălţime, adjudecându-şi cinci premii.

Pe locul I s-a clasat însă un barman din Bucureşti – Adrian Tudosie (locul al II-lea la etapa de speed service), care a câştigat premiul de 400 de euro. Locul al II-lea a fost ocupat de Marian Porumb din Cluj-Napoca (primul loc la speed service), câştigând premiul de 250 de euro, iar locul al III-lea, de clujeanul Călin Ioanciu, recompensat la rândul său cu premiul de 150 de euro.

Câştigătorii celor patru premii speciale la etapa de bere, pentru că au excelat la câte o probă, sunt: Dan Ursan (locul al III-lea la speed service), pentru cel mai bun cocktail de bere, Lucian Dobra, pentru cea mai bună servire, Călin Ioancin, pentru cele mai bune cunoştinţe în domeniu, toţi trei din Cluj-Napoca, şi Costel Ioan din Bucureşti, care a fost cel mai rapid la deschiderea celor şase sticle de bere, reuşind să facă acest lucru în 3,3 secunde.

Juriul la etapa de bere a fost prezidat de Joachim Reuling, maestru berar din Germania şi membru în juriul World Beer Cup. Din juriu, au mai făcut parte Gabi Cuţoc, Alin Lupulescu, redactorul-şef al Beerocracy, prima revistă dedicată berii din România, Mihai Luca, barman profesionist Barmania şi câştigatorul primului concurs de mixologie a cocktailurilor cu bere din România, Bogdan Gheorghiu, unul dintre cei mai buni manageri de bar din România, Mihai Tarcea, manager al unuia dintre cele mai îndrăgite baruri din Cluj-Napoca, şi Sergiu Biriş – “Barmanul Anului 2010”.

 

 

Mediafax

 



Comentarii 0

Vă mulțumim pentru comentariul dumneavoastra. - comentariul va fi verificat de catre un editor si numai in cazul aprobarii va aparea pe site.

 
1000
/1000 caractere ramase
Mai multe stiri din categoria Clon Ştirile judeţului Cluj
Terapia OHT, o procedura revolutionara in tratarea cancerului
Noua terapie din acest domeniu, se numește Ozone Oxigen High Dose Teraphy (OHT), este un tratament revoluționar, [...] mai multe »
Lucruri de considerat despre achiziţia maşinilor de tip CNC
De-a lungul anilor tehnologia s-a schimbat atât de mult încât inovaţiile pe piaţă sunt aplicate pentru o vastă [...] mai multe »
Prima competiție de crossfit din Transilvania, la Cluj
Pe 20 iunie va avea loc la Cluj-Napoca prima competiție de crossfit din Transilvania. mai multe »
Clon.ro te trimite la concertul lui Julio Iglesias
Participă la concursul organizat de Clon.ro și poți câștiga invitații la concertul lui Julio Iglesias din Cluj.  mai multe »
Explozie intr-un bloc – 16 apartamente avariate
O puternica explozie a avut loc intr-un bloc, in noaptea de luni spre marti. 16 apartamente au fost afectate, sase [...] mai multe »
Repatrierea voluntara, intoarcerea acasa cu demnitate
Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Biroul în România, în parteneriat cu Asociația Serviciul Apel [...] mai multe »
Show electric in Castelul Banffy,Versailles-ul Transilvaniei
Zeci de mii de iubitori ai muzicii electronice petrec de doua zile in Castelul Banffy din Bontinda, judetul Cluj, in [...] mai multe »
Cluj-Napoca: Corabia lui Tezeu a navigat spre Trofeul Transilvania la TIFF 2013
Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2013 și-a desemnat laureatii! Lungmetrajul indian "Corabia lui Tezeu", [...] mai multe »
Cluj: operatie de extirpare a unei tumori de 20 kg!
A crezut iniţial că se îngraşă, apoi că este însărcinată, după care medicii specialişti au descoperit că în [...] mai multe »
Mai multe din categorie »

Autentificare



Ti-ai uitat parola?
Inregistrare user nou

Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CLON.ro

Autentificati-va pe CLON.ro:




Ti-ai uitat parola?

Comentati pe CLON.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Inregistrare user nou