Reactualizat la:

Sediul IPJ Arad aşteaptă, încă, renovarea

Sediul IPJ Arad aşteaptă, încă, renovarea
Scris de Ioana Costas - Inspectoratul de Poliție Județean Arad a postat anunţul de ofertare de cinci ori până când, într-un final, s-au înscris două firme.

Rectifica

Firmele nu se înghesuie la reabilitarea sediului Inspectoratului de Poliție Județean Arad. După ce în luna martie a acestui an a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Lucrări de reabilitare termică și modernizare spații de lucru la I.P.J. Arad și U.M. 0556 Arad” au fost demarate și celelalte proceduri. Fără prea mult succes însă. Pentru că, odată urcat anunțul de ofertare pentru reabilitarea sediului IPJ Arad de pe strada Vârful cu Dor, nicio societate nu s-a arătat interesată în a se înscrie. Abia acum, în ultimul ceas, după cinci încercări eșuate, s-au înscris doi operatori economici. Urmează ca în 19 decembrie să aflăm firma care va începe lucrările de reabilitare a sediului Poliției și a UM 0556. Mai apoi, în cel mult șase luni se va realiza proiectul, iar în alte 18 luni va fi executat. În ceea ce privește activitatea IPJ Arad, odată începută reabilitarea sediului, firma care va realiza reabilitarea va decide dacă va putea efectua lucrările cu angajaţii MAI în sediu, sau va fi necesară mutarea acestora. În acest moment nu se cunoaşte locaţia în care vor fi mutaţi angajaţii IPJ Arad, dacă acest reabilitarea va impune acest lucru.

Peste 5 milioane euro, nerambursabili

Valoarea totală a proiectului de reabilitare a sediului IPJ Arad este de 35.869.152,05 lei (7.699.886,67 euro), iar valoarea finanțării nerambursabile este de 26.039.578,20 lei (5.589.811,57 euro). Finanțarea nerambursabilă se acordă în cadrul axei prioritare 3 „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Prioritatea de investiții 3.1 „Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor”, Operațiunea B – Clădiri Publice a Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020 (Regio-POR 2014-2020).

32 de luni

Proiectul „Lucrări de reabilitare termică și modernizare spații de lucru la I.P.J. Arad și U.M. 0556 Arad” va fi implementat pe parcursul a 32 de luni și vizează reabilitarea termică și energetică prin îmbunătățirea izolației termice, anveloparea fundației și a pereților exteriori, înlocuirea tâmplăriei interioare și exterioare, termoizolarea și înierbarea parțială a terasei, precum și reabilitarea instalațiilor de încălzire a apei, reabilitarea sistemelor de ventilare și climatizare, achiziționarea de centrale fotovoltaice, instalarea de panouri solare pentru prepararea apei calde și de panouri fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de energie electrică, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață prin tehnologie LED, achiziționarea și instalarea unor sisteme inteligente pentru gestionarea energiei electrice.

De asemenea, proiectul vizează și lucrări de modernizare a clădirilor, printre acestea numărându-se: optimizarea spațiilor de lucru, a zonelor administrative, a zonelor de acces, recompartimentarea și refacerea finisajelor interioare, înlocuirea instalațiilor electrice, refacerea rețelei voce/date, a instalației de alimentare cu apă rece și de colectare a apelor reziduale și pluviale, a sistemului de iluminat, a celui de supraveghere video precum și a sistemului de semnalare a incendiilor.

Reducerea consumului de energie

Prin implementarea acestui proiect se estimează reducerea consumului total anual specific de energie din surse neregenerabile de la 275,20 kwh/m2/an până la 68,21 kwh/m2/an, reducerea consumului anual specific de energie din surse neregenerabile pentru încălzire/răcire de la 171,47 kwh/m2/an la 54,64 kwh/m2/an și scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră de la 270,64 (echivalent tone de CO2/an) la 83,91. De asemenea, se estimează că 29,30% din consumul de energie primară se va realiza prin utilizarea surselor regenerabile de energie.

Taguri:


Comentarii 0

Vă mulțumim pentru comentariul dumneavoastra. - comentariul va fi verificat de catre un editor si numai in cazul aprobarii va aparea pe site.

 
1000
/1000 caractere ramase
Mai multe stiri din categoria ARADON Ştirile judeţului Arad
Gheorghe Stoian, numit prefect al judeţului Arad
ARAD. Gheorghe Stoian, fostul administrator al judeţului Arad, a fost numit, într-un final, prefect al judeţului Arad. mai multe »
Oradea, scor de neprezentare în lupta cu Aradul și Timișoara
La capitolul facilități oferite proprietarilor de clădiri din centru care îşi reabilitează faţadele, Oradea bate [...] mai multe »
Bani mai puţini de la Compania de Apă
Compania de Apă Arad va trimite bani mai puţini către Consiliul Judeţean Arad, cu titlu de redevenţă. mai multe »
În control la transportatorii arădeni
Inspectorii de muncă au mers în control la transportatorii rutieri arădeni. Verificările au avut caracter inopinat. mai multe »
Lavinia Ichim, printre organizatorii Miss Intercontinental
E pentru prima dată când modelul arădean lasă lumina reflectoarelor pentru agitația din spatele concursului de [...] mai multe »
Acoperișul unei clădiri din Curtici, aparținând CFR, în flăcări
Incendiul a izbucnit marți seara în gata CFR Curtici. Din cauza incendiului activitatea în punctul feroviar de [...] mai multe »
Înalta Curte de Casație și Justiție a respins toate cererile de arestare în dosarul PSD Arad
Prima lovitură dată DNA în dosarul PSD Arad. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins arestarea preventivă [...] mai multe »
Vrei să devii un bun lider? Vino la „Leadership și integritate”
Dacă vrei să înveți ce înseamnă să fii un bun lider în societatea actuală ești așteptat joi, 12 decembrie, de [...] mai multe »
Forţele Aeriene, „în misiune” la Moise
Reprezentanţii Forţelor Aeriene Române au prezentat elevilor ofertele Academiei „Henri Coandă” şi Şcolii [...] mai multe »
Mai multe din categorie »

AutentificareTi-ai uitat parola?
Inregistrare user nou

Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CLON.ro

Autentificati-va pe CLON.ro:
Ti-ai uitat parola?

Comentati pe CLON.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Inregistrare user nou