Astfel, aceste demersuri au debutat ieri cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet, prin susţinerea de activităţi informative cu elevii clujeni de către poliţiştii structurii de prevenire a criminalităţii din cadrul IPJ Cuj. Recomandările generale privesc protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.
RECOMANDĂRI PENTRU PĂRINŢI
Supravegheaţi activitatea copilului dumneavoastră pe Internet.
Aşezaţi computerul conectat la Internet într-o zonă deschisă de unde puteţi uşor supraveghea copilul, de preferat în camera de zi.
Instalaţi instrumente de filtrare a accesului la Internet, ca măsuri suplimentare de supraveghere.
Încurajaţi-vă copii să vă spună dacă cineva din mediul online îi face să se simtă inconfortabil ori le provoacă teamă.
Învăţaţi-vă copilul ce înseamnă autoprotecţia pe Internet. Dacă un site încurajează copiii să transmită numele pentru a personaliza conţinutul acelui program, ajutaţi-l să-şi găsească un nume fictiv.
Încurajaţi-vă copilul să aibă un comportament responsabil, cuviincios inclusiv pe Internet, să nu transmită vulgarităţi, ameninţări sau injurii.
Safer Internet Day – Ziua Siguranţei pe Internet este un eveniment de anvergură europeană, desfăşurându-se anual în luna februarie, sub egida reţelei europene “INSAFE” – European Safer Internet Network în cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.
Ziua Siguranţei pe Internet are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei on-line şi a telefoanelor mobile, mai ales de către copii şi adolescenţi, precum şi conştientizarea şi educarea acestora asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe Internet.
Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CLON.ro