Reactualizat la:

Peste 300 de tipuri de vin vor fi prezentate la Festivalul Provino – Vin, Arta, Gastronomie! Vezi programul

Peste 300 de tipuri de vin vor fi prezentate la Festivalul Provino – Vin, Arta, Gastronomie! Vezi programul
În perioada 15 – 18 martie 2012 amatorii de vinuri de înaltă ţinută sunt aşteptaţi la prima ediţie a Festivalului PROVINO – Vin. Artă. Gastronomie. Constituit ca un regal al vinului, evenimentul prezintă în inima oraşului Cluj-Napoca, în incinta Centrului de Expoziţii şi Conferinţe al Grand Hotel Napoca, peste 300 de tipuri de vin din România, Spania, Austria, Franţa.

Rectifica

Vinurile vor fi sărbătorite în cadrul Festivalului PROVINO atât cu ocazia celor zece sesiuni de degustări colective, la care sunt aşteptate peste 300 de persoane, cât şi la Serile exclusiviste Art, Wine & Gastronomy. La standurile amenajate în spaţiul de desfăşurare al evenimentului vor fi promovate vinuri din Spania (Crama Borha), Austria (Vital Activ), Franţa (Vin de Vie), iar în cadrul sesiunilor de degustare participanţii vor putea savura vinuri de Jidvei (Clasic Feteasca Regală – sec, Premiat Sauvignon Blanc – demisec, Grigorescu Gewurztraminer – demisec) şi vinuri spaniole importate de Crama Borha (Enate Tapan 2012 şi Teorema). La serile HORECA şi Art, Wine & Gastronomy vedetele vor fi vinurile de la Vinarte (Castel Starmina Sauvignon Blanc 2011), Gramma (Aligote, Feteasca Regală şi Cuvee Vişan), Nomibo (Feteasca Neagră 2009, Tămâioasa 2011, Feteasca Albă 2011) şi Recaş (Cocoşul dintre Vii Muscat, Cocoşul dintre Vii Pinot Noir). De asemenea, invitaţii vor putea degusta vinuri din Spania, importate de Crama Borha precum Enate Chardonnay 234, Enate Crianza şi Siosy. Evenimente exclusiviste, organizate în fiecare seară a Festivalului, Serile Art, Wine & Gastronomy oferă invitaţilor prilejul de petrecere a timpului liber într-un cadru rafinat. În prima seară a evenimentului bucătarii Grand Hotel Napoca vor oferi show-uri gastronomice, alături de degustarea de preparate culinare calde şi brânzeturi Five Continents. Seara de sâmbătă, 17 martie, este dedicată maestrului bucătar Dan Boerescu.

 

Pe lângă latura expoziţională şi de specialitate, Festivalul PROVINO îşi propune să atragă clujenii la o serie de evenimente mondene. PROVINO Party After Hours – Black & Wine Party este o petrecere inedită la care sunt aşteptaţi peste 200 de tineri amatori de distracţie. Expoziţia de vinuri se transformă de la ora 20.00, pentru vizitatorii celei de-a treia zi a PROVINO într-un loc cu muzică de calitate, asortată cu vinurile prezente la Festival. Participanţii trebuie să se prezinte la eveniment într-o ţinută de cocktail Black & Wine, în culorile vinului preferat. Amatorii de artă sunt şi ei aşteptaţi la Festivalul PROVINO – Vin. Artă. Gastronomie la o expoziţie de lucrări ce poartă semnăturile tinerilor artişti clujeni.

 Una dintre surprizele primei ediţii clujene a Festivalului PROVINOVin. Artă. Gastronomie este degustarea de vinuri biodinamice importate din Franţa de Vin de Vie. Vinurile alese cu multă atenţie provin în principal din domenii familiale şi din locuri ce şi-au spus cuvântul de-a lungul timpului. Însă cel mai important pentru noi este că vinurile alese sunt vinificate natural. Ceea ce este esenţial pentru noi e gustul şi emoţia pe care un vin le poate exprima, susţin reprezentanţii Vin de Vie. Festivalul PROVINOVin. Artă. Gastronomie aduce în premieră la Cluj-Napoca şi unele dintre cele mai noi producţii ale caselor de vinuri din ţară: Sauvignon Blanc 2011, Chardonnay 2011 sec sau Tămâioasa Românească 2011 sec fac parte din oferta Cramei Budureasca, Nomibo va prezenta în premieră vinurile roşii de calitate din rezerve Feteasca Neagră, Merlot şi Pinot Noir, stabilizate şi învechite 12 luni în baricuri de stejar românesc lucrate manual, dar şi Tămâioasa Românească, Feteasca Albă şi Chardonnay. De asemenea, vor fi prezentate şi Feteasca Neagră, din rezervele 2008 şi 2009 şi Tămâioasa Românescă din 2010 şi 2011, vinuri care se exportă în Antwerpen, Belgia. Crama Oprişor va lansa la Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului PROVINO vinurile La Cetate, Tămâioasa Românească 2011, Caloian Rose 2011, Caloian Sauvignon Blanc 2011 şi Rusalca Albă 2011.

 O surpriză la prima ediţie a Festivalului vine şi de la Iaşi, de unde Casa Gramma, pe lângă noile vinuri din recolta anului trecut, Gramma Aligote 2011, Gramma Fetească Regală şi Gramma Cuvee Vişan 2011, va aduce şi trei cupaje realizate sub brandul propriu pentru un om de afaceri clujean, pasionat de vin. Unul dintre cei mai cunoscuţi producători de vinuri, Jidvei, va prezenta în premieră la Festivalul PROVINO noua imagine a produselor din portofoliu. Este o schimbare completă ce vrem marcheze orientarea către un consumator educat în domeniul vinului, dar şi exigent din punct de vedere estetic, a declarat Ioana Anghel, reprezentantul companiei Jidvei.

 

Pe lângă degustările de vinuri programate în cadrul evenimentului, participanţii la Festival vor avea oportunitatea de a se întâlni şi cu ocazia a trei manifestări de specialitate, unice pe piaţa locală.

  • Concursul de vinuri oganizat de Vinul.ro va avea loc pe data de 15 martie. 12 participanţi, precum Crama Gaboiu, Cramele Recaş, Crame Oprişor, Crama Telna, Nomibo, Vie Vin Vânju Mare, Budureasca, Heinrig Distribution, Vinarte, Ritzi Consulting, Viti-Pomicola Sâmbureşti şi Domeniile Ostrov s-au înscris în competiţia pentru cel mai savuros vin. Decernarea premiilor va avea loc la în cadrul Serii HORECA. Scopul acestei întreceri a vinurilor, care se va desfăşura sub forma unei degustări „în orb” este de a oferi producătorilor un sprijin în crearea de vinuri de calitate;

  • Concursul Naţional de Somelieri, etapa Transilvania va fi organizat pe 16 martie. Competiţia este deschisă tuturor specialiştilor din branşă, iar înscrierile se pot face până pe 15 martie la office@osr2011.ro.Am hotărât organizăm acest concurs deoarece ne propunem aducem în peisajul vinului românesc o competiţie independentă, fără influenţe din partea vreunui jucător implicat în acest domeniu, susţine Marian Timofti, preşedintele Ordinului Somelierilor din România 2011.
  • Colocviul cu Ambasadorul Asociaţiei Somelierilor Europeni, Sergiu Nedelea, cu temaVânzarea vinuluistrategii pe colţul mesei. Printre speakeri se vor număra Cezar Ioan, editor Vinul.ro, Cristian Grigore, managerul Restaurantului Rossetya, Bucureşti şi Costel Cainamisir, directorul comercial al Vinarte. Evenimentul va fi urmat de o serie de discuţii libere.

 

Festivalul PROVINO – Vin. Artă. Gastronomie se bucură încă de la prima apariţie pe piaţa clujeană de prezenţa unor producători de renume, a căror reputaţie depăşeşte graniţele ţării. Printre aceştia se numără JIDVEI, CRAMELE RECAS, MURFATLAR, CRAMA OPRISOR, VINARTE, GRAMMA, DOMENIILE BOIERU, BUDUREASCA, SAMBURESTI, NOMIBO, CRAMA TELNA, NACHBIL, DOMENIILE OSTROV, SENATOR WINE,CRAMELE PANCOTA importatori şi distribuitori de vinuri din Spania, Franta si Austria VITAL ACTIV, VIN DE VIE, CRAMA BORHA.

 

PROGRAMUL FESTIVALULUI PROVINO

 

Joi, 15 martie

 

9.00 – 14.00 – CONCURS Vinurile Primăverii, Organizat de Vinul.ro şi OSR 2011

14.00 – 14.30Ceremonia de deschidere oficială a Festivalului de Vin, Artă şi Gastronomie

14.30 – 15.30 – Degustarea vinurilor din Festival, networking şi discuţii libere la standurile expoziţionale.

15.30 – 17.00COLOCVIU cu Ambasadorul Asociaţiei Somelierilor Europeni Sergiu Nedelea „Vânzarea vinului – strategii pe colţul mesei”

17.00 – 19.00PROVINO Show

19.00 – 24.00 – Seara HoReCa – Art, Wine & Gastronomy. Decernarea premiilor Concursului Vinurile Pimăverii, Vinul.ro

Vineri, 16 martie

10.00 – 13.00 – CONCURSUL NAŢIONAL DE SOMELIERI, Etapa Transilvania
11.00 – 19.00
Program de vizitare Expoziţia PROVINO
12.00 – 13.00 | 14.00 – 15.00 | 16.00 – 17.00 | 18.00 – 19.00 Degustări colective
14.00 – 15.00 | 16.00 – 17.00 | 18.00 – 19.00 – Show-uri Gastronomice oferite pe scenă de bucătarii GOOD FOOD si Restaurant TOKYO

Sâmbătă, 17 martie

11.00 – 19.00 – Program de vizitare Expoziţia PROVINO

12.00 – 13.00 | 14.00 – 15.00 | 16.00 – 17.00 | 18.00 – 19.00 – Wine & Gastronomy – Degustări colective
10.00 – 16.00 – Şcoala Vinului
14.00 – 15.00 | 16.00 – 17.00 | 18.00 – 19.00 – Show-uri Gastronomice oferite de bucătarii Restaurantului TOKYO
20.00 – 24.00 – Art, Wine & Gastronomy – va găti pe bucătăria-scenă maestrul Dan Boerescu

20.00 – 24.00PROVINO After HoursBLACK & WINE Party

 

Duminică, 18 martie

11.00 – 16.00 – Program de vizitare Expoziţia PROVINO
12.00 – 13.00 | 14.00 – 15.00 – Wine & Gastronomy – Degustări colective
14.00 – 16.00 – Show-uri Gastronomice oferite de Dan Boerescu şi Restaurant TOKYO

Prețul unui bilet pentru vizitatorii Festivalului este de 10 lei. Comentarii 0

Vă mulțumim pentru comentariul dumneavoastra. - comentariul va fi verificat de catre un editor si numai in cazul aprobarii va aparea pe site.

 
1000
/1000 caractere ramase
Mai multe stiri din categoria Clon Ştirile judeţului Cluj
Terapia OHT, o procedura revolutionara in tratarea cancerului
Noua terapie din acest domeniu, se numește Ozone Oxigen High Dose Teraphy (OHT), este un tratament revoluționar, [...] mai multe »
Lucruri de considerat despre achiziţia maşinilor de tip CNC
De-a lungul anilor tehnologia s-a schimbat atât de mult încât inovaţiile pe piaţă sunt aplicate pentru o vastă [...] mai multe »
Prima competiție de crossfit din Transilvania, la Cluj
Pe 20 iunie va avea loc la Cluj-Napoca prima competiție de crossfit din Transilvania. mai multe »
Clon.ro te trimite la concertul lui Julio Iglesias
Participă la concursul organizat de Clon.ro și poți câștiga invitații la concertul lui Julio Iglesias din Cluj.  mai multe »
Explozie intr-un bloc – 16 apartamente avariate
O puternica explozie a avut loc intr-un bloc, in noaptea de luni spre marti. 16 apartamente au fost afectate, sase [...] mai multe »
Repatrierea voluntara, intoarcerea acasa cu demnitate
Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Biroul în România, în parteneriat cu Asociația Serviciul Apel [...] mai multe »
Show electric in Castelul Banffy,Versailles-ul Transilvaniei
Zeci de mii de iubitori ai muzicii electronice petrec de doua zile in Castelul Banffy din Bontinda, judetul Cluj, in [...] mai multe »
Cluj-Napoca: Corabia lui Tezeu a navigat spre Trofeul Transilvania la TIFF 2013
Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2013 și-a desemnat laureatii! Lungmetrajul indian "Corabia lui Tezeu", [...] mai multe »
Cluj: operatie de extirpare a unei tumori de 20 kg!
A crezut iniţial că se îngraşă, apoi că este însărcinată, după care medicii specialişti au descoperit că în [...] mai multe »
Mai multe din categorie »

AutentificareTi-ai uitat parola?
Inregistrare user nou

Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CLON.ro

Autentificati-va pe CLON.ro:
Ti-ai uitat parola?

Comentati pe CLON.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Inregistrare user nou