20. iulie 2011 13:37; Reactualizat la: 20.07.2011 13:37


Primaria recruteaza 1400 de persoane pentru recensamant!

Primaria recruteaza 1400 de persoane pentru recensamant!
Pentru recensamantul din această toamnă pentru raza municipiului Cluj-Napoca este nevoie de 1400 de persoane care să acopere cele trei tipuri de personal de care Primăria Cluj-Napoca are nevoie şi anume: recenzori, recenzori şefi, responsabili de circumscripţii urbane. 

Rectifica

Recensamantul populaţiei şi locuinţelor din România se desfăşoară efectiv în perioada 22 octombrie-31 octombrie 2011. Recrutarea personalului necesar la recensământ se va face în perioada 21 iulie-19 august 2011, urmând ca instruirea personalului să aibă loc pe tot parcursul lunii septembrie 2011.

 Personalul de recensamant se recrutează din rândul angajaţilor primăriilor, al personalului didactic, al specialiştilor în economie, informatică, pensionarilor, studenţilor şi a altor persoane, condiţia impusă fiind ca aceştia să aibă cel puţin studii medii şi să nu fi suferit condamnări penale.

Doritorii îşi pot depune cererile împreună cu copia după dovada de studii şi actul de identitate la Centrul de Informare a Cetăţenilor pe Calea Moţilor nr 7.

Personalul angajat în cadrul administraţiei publice locale şi cei ai serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe de specialitate a administraţiei publice centrale sunt scutiţi de toate sarcinile care le revin la unităţile unde sunt încadraţi şi beneficiază de toate drepturile salariale, potrivit legii, pe întreaga perioadă de participare la lucrările de recensamant.

 

Plata la recensamant

Pentru participarea la operaţiunile de recensamant se acordă indemnizaţii brute pe zi de activitate, după cum urmează:

a) responsabili de circumscripţii urbane – 50 lei pe zi de activitate şi lucrează 21 de zile calendaristice;

b) recenzorii şi recenzorii-şefi – 50 lei pe zi de activitate şi lucrează 15 de zile calendaristice.

Această indemnizaţie se acordă într-o singură tranşă, la terminarea lucrărilor şi se impozitează conform Legii nr.571/2003, privind Codul fiscal.

 

Până în momentul de faţă au fost parcurse următoarele etape pentru pregătirea recensamantului:

  • s-a constituit Comisia municipală de organizare a recensământului, precum şi Secretariatul tehnic al comisiei;
  • s-a procedat la validarea denumirilor străzilor şi a numerelor poştale pe aplicaţia informatică pusă la dispoziţie de Agenţia naţională de cadastru şi publicitate imobiliară;
  • s-a stabilit numărul de apartamente pentru fiecare cod poştal existent pe raza municipiului;
  • urmează să procedăm la recrutarea personalului necesar, perioada de recrutare o vom finaliza pe 19 august 2011, iar instruirea personalului va fi făcută pe tot parcursul lunii septembrie 2011;
  • verificarea în teren datelor imobilelor prinse în sectoarele de recensămănt – sectoarele de recensământ sunt stabilite de Institutul naţional de statistică în colaborare cu Agenţia naţională de cadastru şi publicitate imobiliară – luna septembrie 2011.
  • repartizarea personalului pe sectoare şi circumscripţii se va face tot în luna septembrie 2011.

 

Ultimul recensamant a fost în 2002. În 2011 este o aliniere la nivel european, se organizează în toată Europa.

 

 

 Comentarii 0

Vă mulțumim pentru comentariul dumneavoastra. - comentariul va fi verificat de catre un editor si numai in cazul aprobarii va aparea pe site.

 
1000
/1000 caractere ramase
Mai multe stiri din categoria Clon Ştirile judeţului Cluj
Totul despre relațiile online
Dacă încă nu ți-ai găsit jumătatea nu trebuie să intri în panică, indiferent de vârstă. mai multe »
Terapia OHT, o procedura revolutionara in tratarea cancerului
Noua terapie din acest domeniu, se numește Ozone Oxigen High Dose Teraphy (OHT), este un tratament revoluționar, [...] mai multe »
Lucruri de considerat despre achiziţia maşinilor de tip CNC
De-a lungul anilor tehnologia s-a schimbat atât de mult încât inovaţiile pe piaţă sunt aplicate pentru o vastă [...] mai multe »
Prima competiție de crossfit din Transilvania, la Cluj
Pe 20 iunie va avea loc la Cluj-Napoca prima competiție de crossfit din Transilvania. mai multe »
Clon.ro te trimite la concertul lui Julio Iglesias
Participă la concursul organizat de Clon.ro și poți câștiga invitații la concertul lui Julio Iglesias din Cluj.  mai multe »
Explozie intr-un bloc – 16 apartamente avariate
O puternica explozie a avut loc intr-un bloc, in noaptea de luni spre marti. 16 apartamente au fost afectate, sase [...] mai multe »
Repatrierea voluntara, intoarcerea acasa cu demnitate
Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Biroul în România, în parteneriat cu Asociația Serviciul Apel [...] mai multe »
Show electric in Castelul Banffy,Versailles-ul Transilvaniei
Zeci de mii de iubitori ai muzicii electronice petrec de doua zile in Castelul Banffy din Bontinda, judetul Cluj, in [...] mai multe »
Cluj-Napoca: Corabia lui Tezeu a navigat spre Trofeul Transilvania la TIFF 2013
Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2013 și-a desemnat laureatii! Lungmetrajul indian "Corabia lui Tezeu", [...] mai multe »
Mai multe din categorie »

LogareTi-ai uitat parola?
Inregistrare user nou