“Justiţia nu putea lua altă decizie decât să-mi dea dreptate”, a declarat, la Realitatea Tv, Gigi Becali.

Gigi Becali a declarat, astăzi, în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti, că se consideră discriminat în condiţiile în care pentru doi dintre bodygarzii săi implicaţi în răpirea presupuşilor hoţi ai maşinii sale a fost ridicat deja controlul judiciar.

De asemenea, Becali i-a mai spus preşedintelui completului de judecată, judecătorul Mitu Stegaru, că s-a interesat în privinţa sa şi a aflat că este “un om drept”. “Aşa îmi place să mă judec, domnule judecător, judecătorul să comunice cu mine”, i-a mai spus Gigi Becali judecătorului. Judecătorul i-a explicat, însă, lui Becali, că legea prevede ca magistraţii să nu discute cu acuzaţii în sala de judecată.

Avocata lui Gigi Becali, Mariana Ştefan, a cerut, din nou, instanţei să admită recursul făcut de finanţatorul Stelei şi să îi ridice acestuia interdicţiile, pentru a putea merge la Parlamentul European.

De cealaltă parte, procurorul de şedinţă a cerut respingerea recursului deoarece acesta nu este întemeiat.

Tribunalul Bucureşti a luat în discuţie, astăzi, recursul făcut de Gigi Becali la decizia din 23 iunie a Judecătoriei Sectorului 1 de a îi respinge acestuia cererea de ridicare a tuturor interdicţiilor. Instanţa urmează să se propunţe în privinţa recursului.

Judecătoria Sectorului 1 a respins pe 23 iunie cererea lui Gigi Becali de ridicare totală a controlului judiciar impus acestuia în dosarul în care este anchetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru lipsire de libertate. Cererea a fost motivată şi de faptul că Gigi Becali trebuie să meargă la Strasbourg pentru a-şi lua în primire mandatul de europarlamentar după ce a fost ales pe listele Partidului România Mare.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 şi-au motivat decizia de menţinere a interdicţiilor pentru finanţatorul Stelei, susţinând că acesta ar fi privilegiat dacă instanţa i-ar ridica interdicţia de a părăsi Capitala şi judeţul Ilfov luând în considerare calitatea sa de europarlamentar.

Mai mult, judecătorii consideră că, “în calitatea de cetăţean al României, Becali este dator să respecte legile ţării” şi că, “potrivit Constituţiei României, nimeni nu e mai presus de lege, cetăţenii fiind egali în faţa legii şi a autorităţii publice, fără privilegii şi fără discriminări”.