17. septembrie 2012 10:03; Reactualizat la: 17.09.2012 10:04


Scoala noua pentru copiii din Tranisu de Sus la inceput de an scolar!

Scoala noua pentru copiii din Tranisu de Sus la inceput de an scolar!
Tranișu de Sus. Astăzi, 17 septembrie 2012, se deschid ușile școlii proaspăt renovate pentru cei șapte copii care urmează programul preşcolar şi primar din Tranişu de Sus, judetul Cluj. 

Rectifica

Proiectul ”O șansă la educație pentru copiii din Tranișu”, iniţiat de fundaţia  Burcash şi asociaţia CERT, cu sprijinul Habitat for Humanity Cluj, și-a propus renovarea şi amenajarea spaţiului dedicat studiului pentru șapte copii, cu vârste între 4 și 11 ani.Ultima acțiune pentru finalizarea renovării școlii a avut loc sâmbătă, 15 septembrie 2012.

Astfel, în lunile august şi septembrie, membri și voluntari ai celor trei organizații au lucrat la: montarea unui tavan fals, vopsirea uşilor, turnarea cimentului, repararea şi şlefuirea pereţilor, vopsirea unei săli de clasă, vopsirea holului şi a celelaite săli de clasă, montarea parchetului, transportarea și aranjarea mobilierului, montarea unei table de scris. De asemenea, autorităţile publice locale au montat geamuri noi şi o usa de acces în spaţiu. 
Eusebiu Burcaș, inițiatorul proiectului, a declarat: ”Motivul principal pentru care am inițiat acest proiect a fost dorința de a face și altceva în momente speciale din viața noastră, mai exact în momentele aniversare. În urmă cu un an jumătate am făcut un prim cadou de ziua mea un Bootcamp. Anul acesta am inițiat acțiune de renovare a scolii din Tranișu.
Vazând în ce condiții învață acești copii, am apelat la ajutorul colegilor mei din CERT, al prietenilor noștri de la Habitat for Humanity Cluj. Ulterior, am avut și sprijinul Fundației Comunitare Cluj, prin înscrierea proiectului la Swimathon de către Habitat. Cu banii adunați la Swimathon am renovat interiorul școlii, am adus școala la un nivel în care copiii să poată învăța în condiții decente.
Proiectul nu se va opri aici. Intenționăm să dotăm școala cu cel puțin două calculatoare, cu acces la internet, să le facem o bibilotecă. Cu sprijinul Școlii Internaționale Cluj, care ne-a ajutat cu donația băncilor, dorim să aducem periodic cadre didactice din Cluj-Napoca, pentru a preda copiilor din Tranișu.”

Membrii fundației Brucash, ai asociației CERT și ai asociației Habitat for Humanity Cluj au fost astăzi prezenți la începerea anului școlar în Tranișu de Sus, împreună cu doamna educatoare, cei șapte copii și părinții acestora.

Grădiniţa şi şcoala din Tranişu se află în incinta unei clădiri, care odinioară a fost şcoală. Spaţiul destinat educaţiei nu a fost renovat de cel puţin 22 de ani. Cele două programe educaţionale au fost comasate pentru că momentan este un copil care beneficiază de programul preşcolar şi şase de cel primar, iar lipsa de resurse nu permit angajarea unei persoane specializate pe fiecare program. Astfel, există o singură învăţătoare, responsabilă de educaţia celor șapte copii. Copiii şi învăţătoarea fac zilnic naveta pe jos.
”Sunt fericită de rezultate, acum, la sfârsit de proiect. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au dat o mână de ajutor, fără de care nu am fi reușit să facem o clasă atât de frumoasă și primitoare. Ca aspect, totul s-a schimbat, atât spatiul în care învățăm, cât și școala în ansamblu. De acum, copiii care vor păși pragul școlii noastre vor veni cu mai multă bucurie și vor fi mai entuziasmați în a învăta tot ce e nou. De asemenea, prin acest gest ei învață să dea mai departe un ajutor celor din jur”, ne-a spus emoționată Lucica Merca, educatoarea școlii din Tranișu.

Începând de astăzi, copiii din Tranişu vor beneficia de un spaţiu modern, utilat, care asigură condiţiile necesare pentru o educaţie corespunzătoare. Implementarea proiectului asigură un spaţiu adecvat studiului pentru următorii ani, iar efectele acestuia se vor simţi pe perioade mari de timp, la nivelul întregii comunităţi.Comentarii 0

Vă mulțumim pentru comentariul dumneavoastra. - comentariul va fi verificat de catre un editor si numai in cazul aprobarii va aparea pe site.

 
1000
/1000 caractere ramase
Mai multe stiri din categoria TION Ştirile judeţului Timiş
După interdicția de pe Martirilor, vine și sondajul. Robu cere confirmare pe Facebook
După ce a fost „lovit” de reacțiile timișorenilor cu privire la interdicția de parcare de pe primele benzi ale [...] mai multe »
Sala polivalentă a Timișoarei via CNI e tot în aer, recunoaște vicepremierul României
Este din ce în ce mai greu de crezut că vom avea în 2021, an în care Timișoara este Capitală Culturală [...] mai multe »
Localitățile de lângă Timișoara – tot mai atractive pentru cei care vor locuințe noi
Tranzacțiile cu terenuri sunt în creștere la Timiș. Localitățile limitrofe devin atractive pentru locuințe noi. [...] mai multe »
Donați sânge și intrați gratuit la Ceau, Cinema!
Cei care doresc să doneze sânge în cadrul acestei campanii vor primi unul dintre cele 100 de bilete cu care vor putea [...] mai multe »
Programul de curățenie în cartiere, pentru măturatul și spălatul străzilor. Unde nu aveți voie să lăsați mașinile
Utilajele firmei Brantner ajung și în cartierele Fratelia și Lipovei, după Steaua. Comisia de circulație a [...] mai multe »
Cod portocaliu de vijelii cu grindină în Timiș
A fost emis cod portocaliu de fenomene meteorologice periculoase în Timiș. Ploile torențiale vor cumula până la 40 [...] mai multe »
Bicicleta unei fetițe a fost furată dintr-un bloc de pe Calea Dorobanților din Timișoara
Hoții au dat atacul într-un bloc de pe Calea Dorobanților și au furat bicicleta unei fetițe. Campania „Ți s-a [...] mai multe »
Dezinsecție din avion la Timișoara, de luni. Dacă nu plouă
Primăria Timișoara continuă de săptămâna viitoare lupta împotriva țânțarilor. De luni se va stropi din nou [...] mai multe »
Un elev întârziat la examen și sute de absenți la proba de Matematică a Evaluării Naționale
În Timiș, la cea de-a doua probă a Evaluării Naționale, cea la Matematică, au absentat sute de elevi. Un elev din [...] mai multe »
Mai multe din categorie »

LogareTi-ai uitat parola?
Inregistrare user nou