17. septembrie 2012 10:03; Reactualizat la: 17.09.2012 10:04


Scoala noua pentru copiii din Tranisu de Sus la inceput de an scolar!

Scoala noua pentru copiii din Tranisu de Sus la inceput de an scolar!
Tranișu de Sus. Astăzi, 17 septembrie 2012, se deschid ușile școlii proaspăt renovate pentru cei șapte copii care urmează programul preşcolar şi primar din Tranişu de Sus, judetul Cluj. 

Rectifica

Proiectul ”O șansă la educație pentru copiii din Tranișu”, iniţiat de fundaţia  Burcash şi asociaţia CERT, cu sprijinul Habitat for Humanity Cluj, și-a propus renovarea şi amenajarea spaţiului dedicat studiului pentru șapte copii, cu vârste între 4 și 11 ani.Ultima acțiune pentru finalizarea renovării școlii a avut loc sâmbătă, 15 septembrie 2012.

Astfel, în lunile august şi septembrie, membri și voluntari ai celor trei organizații au lucrat la: montarea unui tavan fals, vopsirea uşilor, turnarea cimentului, repararea şi şlefuirea pereţilor, vopsirea unei săli de clasă, vopsirea holului şi a celelaite săli de clasă, montarea parchetului, transportarea și aranjarea mobilierului, montarea unei table de scris. De asemenea, autorităţile publice locale au montat geamuri noi şi o usa de acces în spaţiu. 
Eusebiu Burcaș, inițiatorul proiectului, a declarat: ”Motivul principal pentru care am inițiat acest proiect a fost dorința de a face și altceva în momente speciale din viața noastră, mai exact în momentele aniversare. În urmă cu un an jumătate am făcut un prim cadou de ziua mea un Bootcamp. Anul acesta am inițiat acțiune de renovare a scolii din Tranișu.
Vazând în ce condiții învață acești copii, am apelat la ajutorul colegilor mei din CERT, al prietenilor noștri de la Habitat for Humanity Cluj. Ulterior, am avut și sprijinul Fundației Comunitare Cluj, prin înscrierea proiectului la Swimathon de către Habitat. Cu banii adunați la Swimathon am renovat interiorul școlii, am adus școala la un nivel în care copiii să poată învăța în condiții decente.
Proiectul nu se va opri aici. Intenționăm să dotăm școala cu cel puțin două calculatoare, cu acces la internet, să le facem o bibilotecă. Cu sprijinul Școlii Internaționale Cluj, care ne-a ajutat cu donația băncilor, dorim să aducem periodic cadre didactice din Cluj-Napoca, pentru a preda copiilor din Tranișu.”

Membrii fundației Brucash, ai asociației CERT și ai asociației Habitat for Humanity Cluj au fost astăzi prezenți la începerea anului școlar în Tranișu de Sus, împreună cu doamna educatoare, cei șapte copii și părinții acestora.

Grădiniţa şi şcoala din Tranişu se află în incinta unei clădiri, care odinioară a fost şcoală. Spaţiul destinat educaţiei nu a fost renovat de cel puţin 22 de ani. Cele două programe educaţionale au fost comasate pentru că momentan este un copil care beneficiază de programul preşcolar şi şase de cel primar, iar lipsa de resurse nu permit angajarea unei persoane specializate pe fiecare program. Astfel, există o singură învăţătoare, responsabilă de educaţia celor șapte copii. Copiii şi învăţătoarea fac zilnic naveta pe jos.
”Sunt fericită de rezultate, acum, la sfârsit de proiect. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au dat o mână de ajutor, fără de care nu am fi reușit să facem o clasă atât de frumoasă și primitoare. Ca aspect, totul s-a schimbat, atât spatiul în care învățăm, cât și școala în ansamblu. De acum, copiii care vor păși pragul școlii noastre vor veni cu mai multă bucurie și vor fi mai entuziasmați în a învăta tot ce e nou. De asemenea, prin acest gest ei învață să dea mai departe un ajutor celor din jur”, ne-a spus emoționată Lucica Merca, educatoarea școlii din Tranișu.

Începând de astăzi, copiii din Tranişu vor beneficia de un spaţiu modern, utilat, care asigură condiţiile necesare pentru o educaţie corespunzătoare. Implementarea proiectului asigură un spaţiu adecvat studiului pentru următorii ani, iar efectele acestuia se vor simţi pe perioade mari de timp, la nivelul întregii comunităţi.Comentarii 0

Vă mulțumim pentru comentariul dumneavoastra. - comentariul va fi verificat de catre un editor si numai in cazul aprobarii va aparea pe site.

 
1000
/1000 caractere ramase
Mai multe stiri din categoria BIHON Ştirile judeţului Bihor
Richard Balint, nominalizat la premiile UNITER
Vineri, senatul UNITER a anunţat premiul de excelenţă, premiile pentru întreaga activitate şi premiile speciale dar [...] mai multe »
Unde mergem în weekend în Oradea?
Bihon.ro îți prezintă evenimentele care vor avea loc în Oradea în perioada 22 februarie - 24 februarie. mai multe »
Prins cu documente false în vamă. Vezi cât a plătit pentru ele
Un bărbat este cercetat de către poliţiştii de frontieră bihoreni după ce a încercat vineri, 22 februarie, să [...] mai multe »
Primăria a semnat contractul pentru realizarea și amplasarea a două statui în Piața Unirii
Joi, 21 februarie, Primăria Oradea a semnat cu firma SC Creativ Allpassat SRL contractul de lucrări pentru realizarea [...] mai multe »
Avertizare de vreme severă imediată: rafale de vânt de până la 65 km/h
Administrația națională de meteorologie a emis un avertisment meteo de vreme severă imediată în județul Bihor.  mai multe »
ALDE: Oradea Civică a vrut doar să instige
După incidentul petrecut înaintea conferinței de presă susținută de Călin Popescu Tăriceanu, când membrii [...] mai multe »
Restaurează cărți, fabrică hârtie prin Științescu 3.0
Știință + Pasiune + Comunitate = Științescu Oradea 3.0 mai multe »
Au strâns bani de burse alergând pentru o cauză
Aflată la ediția a VII-a, ștafeta „Alerg pentru o Cauză” se dovedește a fi un adevărat succes. mai multe »
Care sunt ultimele tendințe în materie de nunți
Se poartă photo booth, nunțile cu tematică, florile din material, rochiile de mireasă crem, ivory, cais. mai multe »
Mai multe din categorie »

LogareTi-ai uitat parola?
Inregistrare user nou