Parcul se întinde pe o suprafaţă de 3,1 hectare şi este destinat clujenilor de toate vârstele. Acesta este o oază de verdeaţă pentru locuitorii din cartierul Zorilor, care, deşi locuiesc lângă o grădină botanică, au fost văduviţi multă vreme de un parc cu acces gratuit permanent.
Valoarea totală a lucrărilor realizate pentru amenajarea acestui parc a fost de aproximativ 780.000 lei.
Lucrările au fost realizate de Serviciul spaţii verzi, care a amplasat 5 aparate de fitness, aparate de joacă, foişor, precum şi 10 bănci (recondiţionate din Parcul Central). Toate acestea au fost realizate de firmele Dupex (aparatele de joacă, băncile şi foişorul), Ziegler, Paniman şi King Industrial (aparatele de fitness), iar costurile pentru aceste investiţii s-au ridicat la suma de 72.862 lei.
Pe partea de infrastructură de acces, au fost realizate alei pe o lungime de 1200 metri. Lucrarea a fost realizată de către asocierea Diferit –Kiat, în baza contractului de reabilitare aa drumurilor, iar costurile s-au ridicat la suma de aproximativ 400.000 lei.
Pe partea de iluminat public au fost amplasate 34 aparate de iluminat şi stâlpi, 1 km de cablu şi un corp de iluminat în foişor. Valoarea lucrărilor pentru partea de iluminat s-a ridicat la 306.000 lei.
Parcul „Profesor Iuliu Prodan” a fost amenajat în urma unui parteneriat încheiat între Consiliul local Cluj-Napoca şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca. În cadrul asocierii, USAMV a pus la dispoziţie o suprafaţă de circa 6 hectare (parcul şi o grădină agrobotanică), iar Primăria Cluj-Napoca s-a ocupat de amenajările necesare. Amenajarea pădurii-parc şi a grădinii agrobotanice se va realiza în două etape. În prima etapă s-a realizat un parc public pentru toţi cetăţenii municipiului, dar cu precădere pentru cei din Zorilor, pentru că în această zonă nu exista niciun parc până la ora actuală. În cea de-a doua etapă, se va amenaja o grădină agrobotanică la nivel european, cu acces controlat.
În anul 2011 primăria a dat în folosinţă alte parcuri: în cartierele Între Lacuri (strada Tulcea) şi Mănăştur (Parcul de pe strada Parâng/Mehedinţi 68 şi Parcul din zona Bazei Sportive Unirea) şi pe strada Nicolae Ivan (fostă Coastei). De asemenea, a fost modernizat parcul Detunata din cartierul Gheorgheni. În anul 2010 clujenii au primit cadou de 1 iunie – Parcul Rozelor, reabilitat – loc care a devenit înttre timp o destinaţie preferată pentur petrecerea timpului liber.
Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CLON.ro