Marii câștigători din toată această afacere sunt patronii vulcanizărilor, fie că este vorba despre comercializare de anvelope, fie de echilibrări sau vulcanizări efective. Toată lumea se pregătește de iarna.
Care sunt prețurile în acest sens?
Dacă veți dori să achiziționați patur anvelope noi și să efectuați și o echilibrare, atunci trebuie să scoateți din buzunare aproape 1000 lei. Totuși, există și varianta low-cost pentru cei care nu dispun de această sumă: anvelopele second, nerecomandate de multe service-uri auto. Cu toate acestea, românii le preferă din cauza prețurilor scăzute, economisind aproape jumătate din sumă. “Dacă aveți o Dacia Logan, un cauciuc la second costă 120 lei, în vreme ce unul nou te poate costa și 250 lei, depinzând și de marca pe care o cauți. Diferența este, desigur, la uzură. Cu un set de anvelope second poți trece o iarnă, însă nu este sigur că și pe a doua. La acestea s-ar mai adăuga un echilibrat, 10 lei pe o roată este costul la noi, și montat, 5 lei pe roată”, a explicat pentru Clon.ro patronul unei vulcanizări auto. Acesta a mai precizat că oferă clienților săi o garanție de doi ani chiar și în cazul anvelopelor second. Desigur, un cauciuc nou poate ajunge să coste și numai 130 lei, în funcție de dimeansiunile tehnice ale sale.
Ca și în anii precedenți, cele mai ieftine anvelope se găsesc în lanțurile de hipermarketuri. Cele mai ieftine seturi de patru de anvelope de iarnă pe care le puteți găsi într-un astfel de magazin costă puțin peste 400 lei, însă totul variază în funcţie de marcă şi caracteristicile tehnice. Gama de mărci în aceste cazuri nu este atât de extinsă, comparativ cu magazinele de profil.
Dacă veți circula cu mașina în această iarnă trebuie să luați în considerare și evitarea derapării şi impotmolirii în zăpadă, iar pentru aceasta aveți nevoie de lanţuri de iarnă. Astfel, un set de două lanţuri antiderapante costă între 170 şi 1.000 de lei, în funcţie de calitatea şi marca acestora. Buna funcţionare a autoturismului presupune alimentarea cu antigel, iar un litru din acest produs poate fi achiziţionat de la benzinării sau service-uri cu 25 de lei. Ce alte accesorii mai puteți achiziționa pentru a fi pregătiți 100% de iarnă: lopeţi pentru zăpadă, care costă între 15 şi 30 de lei, lichid de spălat parbrizul anti îngheţ (10 – 20 lei), perii şi palete pentru curăţarea geamurilor – 2 lei, care pot fi achiziţionate cu câte 10 lei, spray dezgheţ – 10 lei, lopată zăpadă – 30 lei, lichid parbriz – 6 lei. De asemenea, dacă veți dori să faceți și un schimb de ulei ar mai trebui să scoateți din buzunare aproximativ 100 lei pentru produs și între 50-100 lei manopera. Există în Cluj-Napoca și locuri în care se schimbă uleiul gratis, dacă acest produs este achiziționat din respectivul magazin. Mai este nevoie şi de o verificare a nivelului de ulei de frână, precum şi verificarea instalaţiilor electrice: faruri, lumini de semnalizare, faruri de ceaţă şi stopuri.
Anvelope de iarnă noi sau second? Este anul în care clujenii sunt tentați de varianta second
„Românii sunt şoferi prost instruiţi”. Câteva sfaturi de la pilotul Vlad Cosma
Pilotul Vlad Cosma ne spune cum să evităm problemele cu maşina la -20 grade
Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CLON.ro