4. mai 2011 16:21; Reactualizat la: 4.05.2011 16:21


Alte cinci proiecte europene pentru clujeni: infrastructura de transport urban si dezvoltarea economica

Alte cinci proiecte europene pentru clujeni: infrastructura de transport urban si dezvoltarea economica
Primăria municipiului Cluj-Napoca a iniţiat precedurile pentru depunerea altor cinci proiecte cu finanţare europeană. Acestea vor fi supuse aprobării Consiliului local la şedinţa din 10 mai. Dintre acestea, unul se referă la infrastructură de trasport urban, altul are în vizor dezvoltarea economică şi alte trei se referă la infrastructura necesară pentru servicii sociale.
Rectifica

Cel pentru infrastructura de transport urban are în vedere prima etapă a modernizării sistemului de transport public în comun în Zona Metropolitană.

Valoarea estimativă a proiectului (fără TVA) este de aproximativ 7,3 milioane de euro (30 de milioane de lei) din care suma nerambursabilă este de aproximativ 6,6 milioane de euro (27 de milioane de lei).

Proiectul îşi propune:

modernizarea a 87 staţii de transport public călători existente în municipiu

montarea unui sistem automat de eliberare a legitimaţiilor de călătorie (ticketing); amplasarea în zonele cu un flux important de călători a 61 de automate pentru eliberarea legitimaţiilor de călătorie non stop şi 7 centre de vânzare a legitimaţiilor de călătorie; amplasarea a 136 de validatoare a legitimaţiilor de călătorie în staţii şi a 327 de validatoare în mijloacele de transport în comun;

asigurarea iluminatului în 35 din staţiile modernizate, în vederea asigurării unui trafic sigur şi eficient pentru locuitorii din zona vizată de proiect;

montarea de panouri de afişaj ce vor furniza diferite aspecte legate de timpul estimat de sosire în staţie a mijloacelor de transport în comun, puncte de interes aflate în vecinătatea traseelor;

implementarea conceptului de tarifare orară în scopul realizării corespondenţelor de călătorie plătind o singură dată pentru un interval de timp;

creşterea mobilităţii călătorilor prin folosirea oricărui mijloc de transport care ajunge în staţie cu destinaţia dorită de acesta

realizarea unei campanii de informare a publicului călător, prin emiterea de materiale scrise, comunicate de presă şi afişaj în staţii.

Proiectul legat de dezvoltarea economică este cel al Centrului Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative. Valoarea totală estimativă a proiectului (fără TVA) este de aproximativ 13 milioane de euro (54 de milioane de lei), din care aproximativ 6,34 milioane de euro (26 de milioane lei) sunt finanţările nerambursabile.

“Spre deosebire de alte genuri de proiecte, la cele care vizează susţinerea mediului de afaceri şi dezvoltarea economică, Uniunea Europeană finanţează un procent un procent de maxim 50%. Centrul este deja numit de unii dintre jurnalişti „Buftea de Cluj”. Amplasamentul propus este în municipiul Cluj Napoca, în zona LOMB, pe o suprafaţă de apoximativ 7,3 ha” a anunţat miercuri primarul Sorin Apostu.

Complexul va fi format din:

Clădirea principală, compusă din 4 corpuri:

Corp A (2S+P+4) – cu funcţiuni pentru industria cinematografică, birouri administrative, alimentaţie publică, parking subteran

Corp B (2S+P) – studio de film, parking subteran

Corp C (P) – spaţii multifuncţionale pentru expoziţii şi conferinţe, cu pereţi care permit recompartimentări multiple

Corp D (S+P) – hală pentru creaţie, parking subteran.

Amenajări exterioare peisagere: amfiteatrul verde în care se pot organiza diverse manifestări în aer liber, zone.

Alte amenajări exterioare: drumuri, trotuare, platforme, reţele exterioare de apă, canalizare, curent electric.

Structura imobilelor va avea posibilitatea de a suporta viitoare extinderi, în funcţie de cererea existentă.

În total vor fi 334 locuri de parcare (209 cu amplasament la nivelul solului, respectiv 125 la subsolul clădirilor), dintre care 8 locuri de parcare pentru persoane cu dizabilităţi.

Cele trei proiecte care se referă la infrastructura necesară pentru servicii sociale sunt: două centre multifuncţionale de servicii sociale, unul pentru bătrâni, unul pentru copii şi unul este de locuinţe sociale.

Proiectul presupune reconversia şi reabilitarea imobilului aflat pe strada Iuliu Coroianu nr. 5 si prevede realizarea a 46 de locuinţe sociale cu 1 şi 2 camere. Valoarea totală estimativă a proiectului (fără TVA) este de aproximativ 2,1 milioane de euro (8,5 milioane de lei) din care 1,95 milioane de euro (8 milioane de lei) nerambursabili.

Centru Multifuncţional de Servicii Sociale Integrate pentru Persoane Vârstnice nr. 2 (2 sedii str. Decebal nr.21 şî B-dul 21 Decembrie 1989, nr. 108). Valoarea totală estimativă a proiectului (fără TVA) este de 1,55 mil. euro (6,4 milioane de lei) din care nerambursabilă 1,2 milioane de euro (5 milioane de lei). Proiectul urmăreşte diversificarea serviciilor având ca beneficiari aproximativ 400 de vârstnici – săli de kinetoterapie şi de gimnastică recuperatorie, sală de fizioterapie, sală de calculatoare, sală de proiecţii filme, sală de pictură.

Centru Multifuncţional de Servicii Sociale Integrate „Ţara Minunilor” (str. Înfrăţirii nr. 15)

Modernizarea centrului de zi pentru copii şi dotarea cu echipamente specifice de reintegrare socială a copiilor care sunt supuşi riscului de marginalizare socială. În mod concret este vorba în majoritate despre copii de etnie romă (aproximativ 70 de copii), beneficiari ai serviciilor sociale oferite de centrul de zi Ţara Minunilor.Valoarea totală estimativă a proiectului (fără TVA) este de aproximativ 1,21 milioane de euro (5 milioane de lei) din care 1,17 milioane de euro (4,8 milioane de lei) nerambursabili.Comentarii 0

Vă mulțumim pentru comentariul dumneavoastra. - comentariul va fi verificat de catre un editor si numai in cazul aprobarii va aparea pe site.

 
1000
/1000 caractere ramase
Mai multe stiri din categoria Clon Ştirile judeţului Cluj
Terapia OHT, o procedura revolutionara in tratarea cancerului
Noua terapie din acest domeniu, se numește Ozone Oxigen High Dose Teraphy (OHT), este un tratament revoluționar, [...] mai multe »
Lucruri de considerat despre achiziţia maşinilor de tip CNC
De-a lungul anilor tehnologia s-a schimbat atât de mult încât inovaţiile pe piaţă sunt aplicate pentru o vastă [...] mai multe »
Prima competiție de crossfit din Transilvania, la Cluj
Pe 20 iunie va avea loc la Cluj-Napoca prima competiție de crossfit din Transilvania. mai multe »
Clon.ro te trimite la concertul lui Julio Iglesias
Participă la concursul organizat de Clon.ro și poți câștiga invitații la concertul lui Julio Iglesias din Cluj.  mai multe »
Explozie intr-un bloc – 16 apartamente avariate
O puternica explozie a avut loc intr-un bloc, in noaptea de luni spre marti. 16 apartamente au fost afectate, sase [...] mai multe »
Repatrierea voluntara, intoarcerea acasa cu demnitate
Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Biroul în România, în parteneriat cu Asociația Serviciul Apel [...] mai multe »
Show electric in Castelul Banffy,Versailles-ul Transilvaniei
Zeci de mii de iubitori ai muzicii electronice petrec de doua zile in Castelul Banffy din Bontinda, judetul Cluj, in [...] mai multe »
Cluj-Napoca: Corabia lui Tezeu a navigat spre Trofeul Transilvania la TIFF 2013
Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2013 și-a desemnat laureatii! Lungmetrajul indian "Corabia lui Tezeu", [...] mai multe »
Cluj: operatie de extirpare a unei tumori de 20 kg!
A crezut iniţial că se îngraşă, apoi că este însărcinată, după care medicii specialişti au descoperit că în [...] mai multe »
Mai multe din categorie »

LogareTi-ai uitat parola?
Inregistrare user nou