Reactualizat la:

7 proiecte depuse pentru Centrul Cultural “Transilvania” – sediul Filarmonicii, mâine se află câştigătorul

7 proiecte depuse pentru Centrul Cultural “Transilvania” – sediul Filarmonicii, mâine se află câştigătorul
În data 5 martie a avut loc deschiderea ofertelor depuse în termenul legal la concursul internaţional de arhitectură pentru Centrul Cultural Transilvania, care va fi şi sediul Filarmonicii. Au fost depuse 7 oferte, iar fiecare proiect conţine 10 planşe format A0. Valoarea estimată în anunţul procedurii era de 2.610.837 lei fără TVA şi durata maximă de proiectare 6 luni.

Rectifica

Cele 7 proiecte sunt: Atelier CAAD S.R.L. în asociere cu Parsimonia şi cu PATH’S Rout (Timişoara), Asociere între S.C. VAAL ARHITECTURĂ S.R.L. cu Popp şi asociaţii (Bucureşti), S.C. Bogart Construct în asociere cu Drăgan Arhitecture (din Franţa), S.C. Carpat Proiect (Bucureşti), Cividini Proiect (Bucureşti), Asociere între DAS ENGINEERING GRUP S.R.L. cu U.T.C.N. şi cu Atelier RVD (Cluj-Napoca), S.C. ARHING (Târgu Mureş).

Juriul este alcătuit din specialişti renumiţi din ţară, dar şi din străinătate.

Componenţa juriului:

Preşedinte: Arhitect Ligia Subţirică – architect şef al municipiului Cluj-Napoca

Membri:

Arhitect George Mario Kuibus – reprezentant OAR

Arhitect Horaţiu Răcăşan – reprezentant OART

Arhitect Dalibor Borak – preşedinte al Camerei Arhitecţilor din Cehia

Arhitect Gabor Zoboki – din Budapesta (cel care a realizat clădirea Filarmonicii din Budapesta)

Arhitect Bela Kocsis – din Stuttgart, Germania

Arhitect Johannes Schmidt – din Innsbruk, Austria

Experţi externi cooptaţi:

Inginer Pintea Ştefan – specialist Rezistenţă

Inginer  Gârbu Ioan Luca – inspector Instalaţii

Tabacu Marius – reprezentant Filarmonica din Cluj-Napoca

Membri de rezervă :

Arhitect Nonn Tibor – OART Cluj-Napoca

Arhitect Buzuloiu Aurelian – OART Cluj-Napoca

“Jurizarea proiectelor se face pe criterii urbanistice şi arhitecturale, judecându-se încadrarea în sit, accesibilitatea, felul în care este realizată sala de concerte şi respectiv felul în care este realizat sediul Filarmonicii din punct de vedere arhitectural. Juriul verifică toate proiectele tehnice şi stabileşte o ierarhie a proiectelor conform criteriilor, urmând să desemneze câştigătorul/câştigătorii concursului. De asemenea, juriul va face o serie de recomandări pentru finalizarea proiectului. Proiectul sau proiectele declarate câştigătoare, care vor trece la etapa de negociere, trebuie să fie depuse de către un candidat calificat. Ulterior verificării condiţiilor de calificare, candidatului/candidaţilor cu punctajul cel mai mare obţinut li se va transmite o invitaţie de participare la etapa de negociere. Etapa de negociere va fi făcută de către o comisie de evaluare” a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu.

Criteriile de atribuire sunt: 30 puncte preţul, 10 puncte durata de execuţie, 60 puncte criterii specifice tehnice (punctajul stabilit de către juriu).

“După ce se va finaliza concursul pentru proiectare şi se va vedea exact ce presupune acesta, va fi demarată procedura de stabilire a constructorului. Costurile edificării proiectului Centrului Cultural Transilvania vor fi acoperite din fonduri publice, urmând să fie recuperate din redevenţele anuale ale concesiunii pentru parking şi clădirea amplasată adiacent b-dului 21 Decembrie nr. 106, până atunci însă, o parte din creditul contractat la finalul anului 2010 va folosi pentru achitarea plăţilor pentru investiţie. Un calendar, în cazul în care fiecare dintre părţi îşi respectă obligaţiile, iar contestatarii de pe margine nu se vor opune, prin contestaţii la infinit, arată că până la începutul verii ar trebui ca municipalitatea să aibă iniţiate procedurile pentru parking şi hotel, iar cel târziu la finalul verii să se înceapă şi construcţia Centrului Cultural Transilvania” a mai precizat Apostu.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a semnat un protocol cu Ordinul Arhitecţilor din România pentru organizarea concursului de soluţii al sălii de concerte, sediul Filarmonicii Transilvania şi anexe. De asemenea se va studia întreg amplasamentul propus pentru realizarea Centrului Cultural Transilvania (CCT): şi se va propune: amplasarea tuturor clădirilor ce fac parte din CCT inclusiv clădirea sediului Filarmonicii Transilvania, clădirea Sălii de Concerte, spaţiilor publice aferente; realizarea unui concept urbanistic de înaltă calitate, propunându-se reglementări urbanistice ale parcelei, modul de amplasare a clădirilor ce intră în componenţa CCT, a spaţiilor publice aferente, modul de relaţionare la nivel urbanistic între clădirile propuse în corelare cu spaţiile publice aferente generate de acestea; realizarea unui concept ce va genera o imagine arhitectonică unitară şi de înalt nivel, a întregului CCT.

Obligaţiile municipalităţii în acest parteneriat se referă la organizarea, desfăşurarea şi finalizarea  concursului de soluţii. Astfel Primăria a publicat pe SEAP procedura de achizitie publică, va stabili etapele  pentru construirea întregului ansamblu, precum şi implementarea proiectului.

În 21 octombrie s-a semnat protocolul de colaborare intre OAR si municipiul Cluj-Napoca, prin care s-au stabilit condiţiile cadru de desfăşurare a concursului de soluţii pentru Centrul Cultural Transilvania.

Pentru că până la data stabilită, OAR nu a atras fonduri pentru premii, lucru foarte dificil de realizat în condiţii de criză economică, printr-o hotărâre de consiliu local s-a stabilit că premiul ce urmează a fi acordat în cadrul concursului va fi chiar semnarea contractului de servicii de proiectare a Centrului Cutural Transilvania (sală de concerte, sediului Filarmonicii şi anexe).

Taguri: , ,


Comentarii 0

Vă mulțumim pentru comentariul dumneavoastra. - comentariul va fi verificat de catre un editor si numai in cazul aprobarii va aparea pe site.

 
1000
/1000 caractere ramase
Mai multe stiri din categoria Clon Ştirile judeţului Cluj
Terapia OHT, o procedura revolutionara in tratarea cancerului
Noua terapie din acest domeniu, se numește Ozone Oxigen High Dose Teraphy (OHT), este un tratament revoluționar, [...] mai multe »
Lucruri de considerat despre achiziţia maşinilor de tip CNC
De-a lungul anilor tehnologia s-a schimbat atât de mult încât inovaţiile pe piaţă sunt aplicate pentru o vastă [...] mai multe »
Prima competiție de crossfit din Transilvania, la Cluj
Pe 20 iunie va avea loc la Cluj-Napoca prima competiție de crossfit din Transilvania. mai multe »
Clon.ro te trimite la concertul lui Julio Iglesias
Participă la concursul organizat de Clon.ro și poți câștiga invitații la concertul lui Julio Iglesias din Cluj.  mai multe »
Explozie intr-un bloc – 16 apartamente avariate
O puternica explozie a avut loc intr-un bloc, in noaptea de luni spre marti. 16 apartamente au fost afectate, sase [...] mai multe »
Repatrierea voluntara, intoarcerea acasa cu demnitate
Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Biroul în România, în parteneriat cu Asociația Serviciul Apel [...] mai multe »
Show electric in Castelul Banffy,Versailles-ul Transilvaniei
Zeci de mii de iubitori ai muzicii electronice petrec de doua zile in Castelul Banffy din Bontinda, judetul Cluj, in [...] mai multe »
Cluj-Napoca: Corabia lui Tezeu a navigat spre Trofeul Transilvania la TIFF 2013
Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2013 și-a desemnat laureatii! Lungmetrajul indian "Corabia lui Tezeu", [...] mai multe »
Cluj: operatie de extirpare a unei tumori de 20 kg!
A crezut iniţial că se îngraşă, apoi că este însărcinată, după care medicii specialişti au descoperit că în [...] mai multe »
Mai multe din categorie »

AutentificareTi-ai uitat parola?
Inregistrare user nou

Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CLON.ro

Autentificati-va pe CLON.ro:
Ti-ai uitat parola?

Comentati pe CLON.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Inregistrare user nou