Reactualizat la:

21 Septembrie – Ziua Internationala Alzheimer la Cluj-Napoca

21 Septembrie – Ziua Internationala Alzheimer la Cluj-Napoca
Direcţia Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului organizează în data de 21 Septembrie 2011,  sub egida “Zilei Internaţionale Alzheimer”, o serie de activităţi menite să sensibilizeze comunitatea clujeană şi instituţiile abilitate cu privire la problematica bolii Alzheimer şi să promoveze serviciile oferite de D.G.A.S.P.C Cluj. 

Rectifica

 Desfăşurată în cadrul campaniei “Să nu-i uităm pe cei  ce uită”, acţiunea se va desfăşura  miercuri, 21 septembrie 2011, între orele 10.00 şi 17.00, în diferite locaţii publice printre care şi spaţiul  pietonal din Piaţa Muzeului din Cluj-Napoca.  În acest cadru specialiştii din cadrul instituţiei vor oferi publicului larg informaţii cu privire la această problematică şi vor distribui materiale informative ( pliante, broşuri). Data de 21 septembrie, Ziua Internaţională Alzheimer, reaminteşte lumii de cei care suferă de Demenţă de tip Alzheimer sau alte forme de demenţă. Tema pentru Ziua Internaţională Alzheimer 2011 este “Aspecte (manifestări) ale demenţei”.

În materialele şi activităţile lor, asociaţiile Alzheimer din întreaga lume îşi vor centra atenţia asupra unor particularităţi referitoare la diverse “Aspecte ale demenţei”. Un interes deosebit îl prezintă cunoaşterea manifestărilor şi a tabloului clinic al demenţei precum şi aprecierea acelora care reprezintă manifestarea “Aspecte ale dementei” în întreaga lume şi care depun eforturi uriaşe pentru a oferi sprijin şi suport persoanelor diagnosticate cu demenţă şi aparţinătorilor acestora.  În fiecare an, pe 21 septembrie, asociaţiile Alzheimer din întreaga lume şi instituţiile cu atribuţii în domeniu se reunesc pentru a marca această zi ca Ziua Internaţională Alzheimer, iar anul 2011 nu va fi o excepţie, astfel încât şi în acest an vor avea loc evenimente care vor marca această zi la nivel internaţional. Suntem încrezători în faptul că numărul mare de persoane implicate precum şi mediatizarea acestor evenimente poate să facă o diferenţă pentru persoanele diagnosticate cu demenţă, familiile lor şi toţi aceia care îi îngrijesc.

Centru public pentru îngrijirea bolnavilor de AlzheimerZiua Mondială  Alzheimer, 21 septembrie a fiecărui an, este o zi în care organizaţiile care se ocupă de problematica Alzheimer din întreaga lume îşi concentrează eforturile asupra creşterii gradului de conştientizare cu privire la boala Alzheimer şi demenţă. Alzheimer’s disease is the most common form of dementia, a group of disorders that impairs mental functioning. Demenţă de tip Alzheimer, cea mai comună forma de demenţă, se caracterizează prin dezvoltarea a numeroase deficite cognitive care includ: deteriorarea memoriei, tulburări de limbaj, deteriorarea capacităţii de a desfăşura activităţi motorii, dificultăţi sau chiar incapacitate de a recunoaşte obiectele, dificultăţi de planificare şi organizare. At the moment, Alzheimer’s is progressive and irreversible. În momentul de faţă, demenţa de tip Alzheimer este progresivă şi ireversibilă.  Every 71 seconds, someone develops Alzheimer’s disease.La fiecare 71 secunde, cineva dezvoltă boala Alzheimer.Today, it is estimated that about five million Americans and 30 million people worldwide suffer from Alzheimer’s disease. Astăzi, se estimează că aproximativ cinci milioane de americani şi 30 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de boala Alzheimer. In the US, about 360,000 people are newly diagnosed every year. În SUA, aproximativ 360.000 persoane sunt nou diagnosticate în fiecare an. Alzheimer’s affects about 10 percent of people ages 65 and up, and the prevalence doubles roughly every 10 years after age 65. Alzheimer afectează aproximativ 10% din persoanele cu vârsta de 65 de ani şi peste iar prevalenţa se dublează aproximativ la fiecare 10 ani după vârsta de 65 de ani. Half of the population ages 85 and up may have Alzheimer’s.Because the population of the US is aging, the number of people with Alzheimer’s will continue to rise unless something can be done to stem the disease.Deoarece populaţia SUA  îmbătrâneşte, numărul de persoane cu Alzheimer va continua să crească cu excepţia cazului în care se poate face ceva pentru a opri boala. At current rates, experts believe that as many as 16 million Americans will have the disease by the year 2050. La ratele curente, experţii cred că  mai mult de 16 de milioane de americani vor avea boala până în anul 2050.  În acest context este vital ca populaţia să conştientizeze ce este Demenţa de tip Alzheimer şi cum se manifestă. Este important ca populaţia să cunoască simptomatologia şi să înţeleagă că Demenţa de tip Alzheimer este diferită de procesul normal de îmbătrânire, să poată face diferenţa între cele două şi să ştie unde să se adreseze atunci când suspectează că există anumite probleme.Comentarii 0

Vă mulțumim pentru comentariul dumneavoastra. - comentariul va fi verificat de catre un editor si numai in cazul aprobarii va aparea pe site.

 
1000
/1000 caractere ramase
Mai multe stiri din categoria Clon Ştirile judeţului Cluj
Totul despre relațiile online
Dacă încă nu ți-ai găsit jumătatea nu trebuie să intri în panică, indiferent de vârstă. mai multe »
Terapia OHT, o procedura revolutionara in tratarea cancerului
Noua terapie din acest domeniu, se numește Ozone Oxigen High Dose Teraphy (OHT), este un tratament revoluționar, [...] mai multe »
Lucruri de considerat despre achiziţia maşinilor de tip CNC
De-a lungul anilor tehnologia s-a schimbat atât de mult încât inovaţiile pe piaţă sunt aplicate pentru o vastă [...] mai multe »
Prima competiție de crossfit din Transilvania, la Cluj
Pe 20 iunie va avea loc la Cluj-Napoca prima competiție de crossfit din Transilvania. mai multe »
Clon.ro te trimite la concertul lui Julio Iglesias
Participă la concursul organizat de Clon.ro și poți câștiga invitații la concertul lui Julio Iglesias din Cluj.  mai multe »
Explozie intr-un bloc – 16 apartamente avariate
O puternica explozie a avut loc intr-un bloc, in noaptea de luni spre marti. 16 apartamente au fost afectate, sase [...] mai multe »
Repatrierea voluntara, intoarcerea acasa cu demnitate
Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Biroul în România, în parteneriat cu Asociația Serviciul Apel [...] mai multe »
Show electric in Castelul Banffy,Versailles-ul Transilvaniei
Zeci de mii de iubitori ai muzicii electronice petrec de doua zile in Castelul Banffy din Bontinda, judetul Cluj, in [...] mai multe »
Cluj-Napoca: Corabia lui Tezeu a navigat spre Trofeul Transilvania la TIFF 2013
Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2013 și-a desemnat laureatii! Lungmetrajul indian "Corabia lui Tezeu", [...] mai multe »
Mai multe din categorie »

AutentificareTi-ai uitat parola?
Inregistrare user nou

Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CLON.ro

Autentificati-va pe CLON.ro:
Ti-ai uitat parola?

Comentati pe CLON.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Inregistrare user nou